Uganda Bulambuli Natural

, ,

Uganda Bulambuli Natural sa pestuje v oblasti Mbale na úpätí vyhasnutej sopky Mount Elgon. Predstavuje prácu 1098 členov Bulambuli Kwigaite Coffee Cooperative. Títo producenti sú zapísaní v NKG Bloom, globálnej iniciatíve na zabezpečenie dlhodobého profitu dodávok zelenej kávy tým, že malým farmárom poskytujú príležitosti a zdroje, ktoré potrebujú na to, aby mohli naplno využívať svoje farmy a vstúpiť na cestu von z chudoby.

Producenti majú priemernú veľkosť farmy približne 0,45 akrov. V nadmorskej výške 1 500 – 3 050 m.n.m pestujú odrody SL14, KP162, SL28 a KP423. Oblasti s nižšími nadmorskými výškami začínajú zber v septembri, zatiaľ čo oblasti s vyššími nadmorskými výškami začínajú v novembri a pokračujú až do februára.

Počas sezóny zberu farmári dodávajú kávu do spracovateľskej stanice. Čerešňa sa posúdi, či spĺňa normy kvality a následne sa odváži a spracuje. Najprv sa čerešňa vyplaví, aby sa odstránili všetky zrnká s nízkou hustotou alebo poškodené zrná, ako aj všetky listy alebo palice. Pre proces umývania sa čerešňa potom strojne rozdrví, fermentuje 12 až 72 hodín a premyje sa. Nakoniec sa káva presunie na vyvýšené záhony, kde sa suší 21 až 28 dní v závislosti od počasia.

Pri ochutnaní espressa cítiť veľmi výrazné maliny a mliečnu čokoládu, chuť evokuje malinový nanuk.

Chuťový profil: jablko, maliny, karamel, čokoláda

Zloženie: pražená zrnková/mletá káva

Krajina pôvodu: Uganda
Oblasť: Mount Elgon Bugisu
Spracovateľ: Bulambuli cooperative
Nadm. výška: 1250-1900 m.n.m.
Spracovanie: suché, ručný zber
Odroda: SL14, SL28, SL34, Nyasaland

Stupeň praženia: 

espresso (medium)

 

 

8.50 33.00  s DPH

Charakteristika kávy

Intenzita
Stupeň praženia
Horkosť
Acidita (kyslosť)
Hmotnosť -
Gramáž

220g, 250g, 500g, 1000g

Typ kávy

Zrnková, Veľmi jemné mletie – turecká káva/zalievana, jemné mletie (espresso), mletie na mokka kanvičku (koťogo), mletie na filter/french press

Možno by sa Vám páčilo…